Projekt Video S-Faktor na OŠ dr. Slavka Gruma

Letošnja pomlad je za našo šolo nekaj posebnega; sodelujemo namreč v projektu Video S-Factor, ki se po vzoru mednarodnega projekta letos prvič izvaja tudi v slovenskih šolah s prilagojenim programom. Naša naloga je bila posneti glasbeni video, ki bi na zanimiv način predstavil sposobnosti naših učencev in prikazal utrip šole.
Navdih za naš videoposnetek so nam dali učenci, ki nas vsak dan razveseljujejo in nagovarjajo z medsebojno pomočjo. Za rdečo nit smo tako izbrali pomoč sočloveku, ki se širi in osrečuje kar dva: prejemnika in darovalca. Glede na omenjeno vsebino smo za podlago izbrali pesem Anike Horvat in Slavka Ivančiča z naslovom Lepo je deliti, za katero menimo, da našo zgodbo še nadgradi. Skupne kadre smo posneli ob ribniku v neposredni bližini šole, kamor se ob lepem vremenu pogosto odpravimo na sprehod. Ostale prizore smo posneli v šoli in na igrišču pred šolo. Učenci so bili navdušeni nad snemanjem, zato so končni izdelek zelo težko pričakovali.
V začetku maja, ko so vse šole organizatorju projekta poslale svoje videe, se je začelo internetno glasovanje. Poleg tega je glasove oddala tudi vsaka od sodelujočih šol. Na naši šoli smo imeli slovesno prireditev v sredo, 18. 5., v telovadnici šole. Za pomembno nalogo sta se zbrali dve glasovalni komisiji; prva, ki so jo sestavljali učenci, in druga, ki so jo sestavljali naši gostje. Učenci so bili posebej veseli, ko se je glasovalni komisiji pridružil župan občine Zagorje ob Savi, Matjaž Švagan. Obe komisiji sta podali svoje glasove in izbrali najboljši posnetek po mnenju naše šole. Glasove smo oddali, zdaj pa nas čaka le še zadnje dejanje – končna razglasitev zmagovalca, ki bo v Semiču. Ne glede na uvrstitev smo zelo ponosni, saj nam je naš film tako všeč, da si ga vedno znova z veseljem ogledamo. Poglejte si ga še sami na spletni strani naše šole in se prepričajte o tem, kako veliko srce imajo naši učenci.

                                                                        Ekipa Video S-Factor, OŠ dr. Slavka Gruma, Zagorje ob Savi

[Not a valid template]

Related Images:

Morda vam bo všeč tudi...

o