7. SREČANJE – 8.4.2024 – FOTOGRAFIJA IN NAVIGACIJA

Končno, sonce! Kako zelo smo se ga vsi skupaj razveselili. Vedeli smo namreč, da bomo lahko našo majhno računalniško učilnico zamenjali za zunanje površine in tam preizkusili naše pridobljeno znanje.

Učence smo v začetku z žrebom razdelili v dve skupini ter jim razdelili liste z navodili. Končna lokacija vseh je bila Glasbena šola Zagorje, kamor sta se skupini po navodilih Google zemljevidov odpravili po dveh različnih poteh. Prva je bila dolga 750m in naj bi trajala 10 min, druga pa le nekoliko daljša, kjer naj bi v 12 min premagali 900m. Vsaka skupina je dobila tudi svoj fotoaparat in telefon, kamor so učenci vnesli lokacijo – Glasbeno šolo Zagorje in našli zahtevano pot. 

Ker sta imeli skupini različni poti, so imeli učenci na poti tudi različne naloge; najti hidrant, določeno hišo, avto, prometni znak, potok ipd. Vsak učenec pa se je preizkusil in naredil nekaj slik ob poti. Vsi skupaj smo se po približno 20 minutah zbrali pri glasbeni šoli in se pogovorili o poti. Nazaj smo se odpravili skupaj, po tretji poti, sicer nekoliko daljši, ki pa nas je peljala mimo sladoledarja – bil je namreč precej vroč dan, – kjer smo se posladkali in ohladili s sladoledom. Po poti nazaj smo naredili še skupno sliko na ploščadi Zagorja in se odpravili nazaj k šoli. Tam smo v senci obkljukali zadane naloge in preleteli fotografije s poti. Dogovorili smo se, da si jih na naslednjem srečanju podrobneje pogledamo in ugotovimo, v čem vse se še lahko izboljšamo.

Related Images:

o