2. SREČANJE – 18.3.2024 – UPORABA BLIŽNJIC

Drugo srečanje smo začeli na nekoliko drugačen način. Vsi skupaj smo se zbrali v šolski telovadnici, ob vstopu pa so učenci žrebali listke, na katerih so bili zapisani deli računalnika, vsak je imel svoj par. Udeleženci so med sprehajanjem po telovadnici pozdravili prijatelja in mu povedali, kaj piše na njihovem listku ter tako našli svoj par.

Nato smo ponovili vse dele računalnika in snov prešnjega srečanja utrdili z miselnim vzorcem v mentimetru. Učencem smo nato pokazali, kako se uporablja bližnjice na računalniku in jim razložili, da si z njimi lahko olajšamo in pohitrimo delo na računalniku. Prostovoljci so nato štopali mentorja, ki je najprej nalogo izvedel po daljši poti, torej brez uporabe bližnjic, nato pa še z njimi in ugotovili, da je delo z uporabo bližnjic res hitrejše.

Še sami so se preizkusili v najbolj uporabnih bližnjicah kot so kopiraj, prilepi, odebeli, povečaj, poišči, shrani ipd. Ko so znanje utrdili in nekajkrat ponovili pa so se za konec preizkusili še v Kahoot kvizu, ob čemer so se zelo zabavali.

Related Images:

o