browser icon
Uporabljate varnostno pomankljivo različico spletnega brskalnika. Prosimo posodobite vaš spletni brskalnik!
Uporaba zastarelega brskalnika ni priporočljiva iz varnostnih razlogov. Za varnejšo, hitrejšo in boljšo uporabniško izkušnjo vas prosimo, da še danes posodobite vaš spletni brskalnik ali namestite novejšega.

Mark državni prvak

V petek, 2.6.2017 je v Postojni potekalo državno prvenstvo osnovnih šol s prilagojenim programom v atletiki. V vsaki disciplini (tek na 60m, 300m in 1000m, skok v višino in daljino, met žvižgača in mešana štafeta 4×100m) je tekmovalo 24 najboljših tekmovalcev iz cele Slovenije. OŠ dr. Slavka Gruma Zagorje je zastopalo šest učencev in učenk, ki so tekmovali v različnih atletskih disciplinah. Nastop na državnem prvenstvu so si zagotovili z osvojitvijo prvih treh mest na področnih igrah v Kočevju. Učenci in učenke so dosegli naslednje uvrstitve :

  • Monika Zakšek – 9.mesto (tek na 60m)
  • mešana štafeta – 12. mesto (4×100m)
  • Petra Rotar – 14. mesto (tek na 300m)
  • Radojka Prvulović – 18. mesto (met žvižgača)
  • Gašper Drnovšek – 22. mesto (tek na 1000m)

Za svojevrstno presenečenje je poskrbel MARK LIPOVŠEK, ki je disciplini skoka v višino postal državni prvak. S preskočenimi 153cm je »pomedel« s konkurence ter postavil nov rekord naše šole v tej disciplini. Sebi, meni in vsem našim tekmovalcem in spremljevalcem je polepšal dan – iskrene čestitke.

Športni pedagog: Marjana Bolte-Turk

 

Komentiranje onemogočeno.